OSMANİYE / DÜZİÇİ - Şehit Mustafa Can Anadolu Lisesi

Şehit Mustafa CAN Kimdir?

1969 yılında OSMANİYE İli Düziçi İlçesi Karaçarlı köyünde doğmuştur. İlkokulu Karaçarlı İlkokulunda, ortaokulu Karacaören Ortaokulunda ve liseyi Atatürk Lisesinde bitirmiştir. 1989 yılında Uzman jandarma çavuş olarak ANKARA ili Polatlı İlçe Jandarma komutanlığında göreve başlamıştır. Burada görevli iken 1994 yılında ANKARA Güvercinlik Jandarma Astsubay okuluna girdi. 1995 yılında Jandarma Astsubay Çavuş olarak mezun olup aynı yıl TUNCELİ ili Mazgirt İlçe Jandarma komutanlığına atandı. Burada görevli iken 1996 yılında Mazgirt kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile girilen ve kahramanca çarpıştığı silahlı çatışmada yaralanmış, yaklaşık bir ay tedavi gördüğü GATA hastanesinde 07.07.1996 tarihinde şehit olmuştur.

Osmaniye Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda 2018 yılında okulumuza şehidimizin ismi verilmiştir. Düziçi Anadolu Lisesi olan okulumuzun ismi Şehit Mustafa Can Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 22.10.2019 - Güncelleme: 03.03.2022 23:45 - Görüntülenme: 791